torsdag 16 januari 2014

Lax Asianstyle


En mycket fräsch fiskrätt, som passar bra som vardagsmat för hälsofreaks. Receptet är även glutenfritt. För 3-4 personer.

Ingredienser:
600-700 g regnbågslaxfilé
1 lök
1 röd paprika
1 gul paprika
150 g sockerärter
1 röd chili
en liten bit ingefära
1 lime
50 g cashewnötter
1/3 kruka koriander
2 msk sesamolja

Hacka löken, skär paprikan i bitar, ta ut kärnorna från chilin och skär sedan i bitar samt hacka ingefäran. Lägg allt i en ugnsform och häll på ungefär 1 1/2 msk sesamolja. Rör om.
  Krossa cashewnötterna och hacka koriandern. Blanda ihop och riv i skalet av en lime samt lägg i en 1/2 msk sesamolja.
  Ta bort skinnet från laxen och dela upp laxen i ungefär sex lika stora bitar. Salta laxen och lägg cashewblandningen på fisken. Lägg laxbitarna sedan på grönsakerna och lägg ugnsformen i ugnen (200 grader) i ungefär 20 minuter eller tills laxen är genomgräddad.
  Före serveringen pressa ännu saften från en lime på alltihopa.


Källa för receptet: Tidningen Fit.

"Food is an important part of a balanced diet."
- Fran Lebowitz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar