söndag 15 december 2013

Potatislåda


Till varje julbord hör ju potatislåda. Det bästa med lådor är ju också att du kan göra dom flera dagar i förväg, frysa ner dom och lägga dom i ugnen först på julafton.

Ingredienser:
1 kg potatis
1 dl vetemjöl
ungefär 5 dl mjölk
50 g smält smör
2 tsk salt
1/2 tsk muskotnöt
(vid behov sirap eller socker)

Skala potatisen och koka dem i osaltat vatten. Häll bort vattnet och mosa potatisen. Blanda i mjölen. Låt potatisen stå under lock i flera timmar eller över natten i ett varmt ställe.
  Tillsätt smör och mjölk, så att blandningen blir lös och krydda med salt och muskotnöt. Om potatismosen inte är tillräckligt söt, lägg till lite sirap eller socker. Häll blandningen i oljade ugnsformar. Fyll upp till 2/3 av formen, så att det inte rinner över. Grädda i ugnen (150 grader) i ungefär två timmar.

"Christmas isn't a season. It's a feeling."
-Edna Ferber

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar