tisdag 27 januari 2015

Halloumisallad med päron och hasselnötter


Jag älskar kött och fisk, men ibland vill jag helt enkelt ha något annat till lunch. Som till exempel den här fräscha fruktiga salladen.

Ingredienser:
1 päron
1 granatäpple
blandning av olika salladssorter (t.ex. rucola, mangold, spenat)
1 dl hasselnötter
250 g halloumiost

Dressing:
1 tsk flytande honung
2 tsk balsamvinäger
1/2 dl olivolja
saften ur en apelsin
salt och peppar

Rosta hasselnötterna och ta sedan bort skalet med hjälp av en kökshandduk. Halvera granatäpplet och ta ur fröna. Skär päronet i bitar. Skär osten i skivor och stek skivorna i en panna i några minuter så att de får en fin gyllenebrun färg. Blanda ihop allt tillsammans med salladssorterna i en skål.
  Blanda ihop ingredienserna för dressingen och strö den över salladen. När man lagar en dressing eller mat överhuvudtaget så ska man inte stirra blint på receptet. Smaka på dressingen hela tiden, så vet du när den är perfekt.

"Everyone would be healthier if they didn't eat junk food"
- Robert Atkins

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar