söndag 17 november 2013
Eldig maletköttsoppa
Gourmetmat i all ära, men inget slår ändå helt vanlig husmanskost. För 4 personer.
Ingredienser:
400 g maletkött av nöt
4 potatis
2 morötter
1 bit palsternakka
1 bit rotselleri
1 lök
1 köttbuljongtärning
1 tsk stark paprikapulver
salt och peppar
timjam
(persilja)
Skala rotsakerna och skär i bitar. Hacka löken. Koka rotsakerna samt löken i ungefär tio minuter med köttbuljongen. Medan rotsakerna kokar, stek köttet och tillsätt i soppan när det är genomstekt. Lägg i kryddorna och låt koka på medelvärme i ungefär en halv timme. Garnera med lite persilja. Mums!
"I don't like food that's too carefully arranged; it makes me think that the chef is spending too much time arranging and not enough time cooking. If I wanted a picture I'd buy a painting.
- Andy Rooney
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar