torsdag 14 november 2013

Jordärtskockssoppa


Soppor är alltid bra mat till lunch, speciellt när dom är så här fantastiskt goda som den här. För 2 personer.

Ingredienser:
ca 500 g jordärtskockor
1 schalottenlök
4 vitlöksklyftor
1-1½ dl grädde
3-4 dl vatten
1 potatis (rosamunda)
salt och peppar

Skala och skär jordärtskockorna samt potatisen i bitar. Hacka löken och vitlöken och stek allt i olivolja i en kastrull, så att de får en gyllenegul färg. Tillsätt vatten så att vätskan täcker rotsakerna. Koka i ungefär 20 minuter tills ingrdienserna är mjuka. Använd stavmixern för att mosa allt till en jämn massa. Tillsätt grädden och krydda med salt och peppar. Servera med rostat bröd.

"I´m not an amazing cook, but I can follow a recipe!"
- Rachel McAdams

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar