söndag 9 februari 2014

Salladstortilla


Det här är ett bra glutenfritt alternativ till allas vår favorit rätt, tortilla. För fyra personer.

Ingredienser:
400 g malet kött
gurka
röd paprika
riven ost
gräddfil
körsbärstomater
Cosmopolitan-sallad
cayennepeppar
salt
vitlökspulver
chilikrydda
spiskummin
paprikapulver

Guacamole:
2 avokado
1 1/2 tomat
1/2 lök
2 vitlöksklyftor
1/2 dl citronsaft
1 1/2 krm chiliflakes
1/2 tsk salt

Börja med förberedelserna. Skär gurkan, paprikan och körsbärstomaterna i små bitar. Blanda i lite salt och svartpeppar i gräddfilen. Ta sedan itu med guacamolen. Halvera avokadon ta bort kärnan och gröp ur fruktköttet. Tillsätt de skurna tomaterna, hackade löken och vitlöken. Lägg ännu till citronsaften och kryddorna. Använd en stavmixer för att blanda ihop till en jämn röra.


Avsluta med att steka köttet. Krydda enligt smak. Servera med salladsblad. Det är förstås upp till en själv vad man vill lägga i salladstortillan, men denna gång använde jag alltså malet kött, gurka, paprika, körsbärstomater, riven ost samt guacamole och gräddfil. Och gott blev det, man kan inte egentligen misslyckas med denna maträtt.

"I feel if I´m healthy and happy, I look good. With a good mixture of fitness and healthy food I always feel great!"
- Candice Swanepoel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar