lördag 22 februari 2014
BBQ-broiler med rostad potatis
God vardagsmat för två personer.
Ingredienser:
2 broilerlår
1 vitlöksklyfta
rivet skal och saften ur en apelsin
1/2 röd chili
ungefär 1 cm:s bit ingefära
1 msk honung
1 msk tomatpuré
1 msk soja
1 msk sesamolja
4-6 potatis
timjan
olivolja
flingsalt
Börja med marinaden. Hacka vitlöken och chilin samt riv ingefäran. Blanda ihop med honungen, sojan, tomatpurén, sesamoljan samt apelsinsaften och det rivna skalet. Lägg broilerlåren i en plastpåse och häll i marinaden. Lägg i kylen i minst fyra timmar, helst över natten.
Tvätta potatisen ordentligt och skär i skivor. Placera i en ugnsform och häll på lite olivolja samt krydda med timjan och flingsalt. Placera de marinerade broilerlåren i en annan ugnsform och lägg i ugnen (225 grader) tillsammans med potatisen. Låt potatisen stå i ugnen i ungefär 20 minuter, broilern får stå ytterligare 15-20 minuter.
"I´m just someone who likes cooking and for whom sharing food is a form of expression."
- Maya Angelou
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar