torsdag 6 mars 2014

Getost-broilerrullader


Broiler är alltid gott. Speciellt då det är fyllt med getost. För 4-5 personer.

Ingredienser:
750 g broilerfiléer
dragon
salt och peppar
basilika
ett paket bacon
getost
(fetaost)
2 dl grädde
2 tomater
en stor batat
smör

Börja med att skala bataten och skär den i avlånga bitar. Lite som pommes frites. Lägg batatbitarna på en ugnsplåt och häll på lite olivolja och salt. Rör om och lägg sedan plåten i ugnen (175 grader) i ungefär en halv timme tills batatbitarna blivit mjuka.
  Krydda broilerfiléerna på båda sidorna. Lägg sedan en skiva getost samt lite smulad fetaost (kan vara lite öveflödigt, så du klarar dig också med endast getost) och hackad basilika på var sin filée. Rulla ihop och linda en baconskiva runt filéerna. Lägg ännu en tandpetare eller en cocktailpinne genom varje rulle, så att de hålls bättre ihop när man steker dem.
  Stek rullarna i smör, så att de får en fin färg på utsidan och så att de nästan är genomstekta. Ta bort dem från stekpannan och häll bort överlopps fett. Lägg tillbaks rullarna i stekpannan och häll i grädden. Låt sjuda under lock i ungefär tio minuter. Halvera tomaterna och ta ut kärnan. Skär halvorna i små bitar och lägg bitarna i såsen. Servera med bataten.

"I´m at the age where food has taken the place of sex in my life. In fact, I´ve just had a mirror put over my kitchen table."
- Rodney DangerfieldInga kommentarer:

Skicka en kommentar