tisdag 18 mars 2014
Choklad- & apelsinmuffins
Två ord som passar mycket bra ihop är choklad och muffins. Om man dessutom lägger ännu apelsin till, så kan det väl inte bli annat än bra.
Ingredienser:
3 3/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
rivet skal av en apelsin
1 1/4 dl havregryn
1 dl mörkt muscovadosocker
2 dl turkisk yoghurt
4 msk olja
1 1/2 dl mjölk
1 ägg
200 g hackad mjölkchoklad
Sikta mjöl och bakpulver i en skål. Blanda i apelsinskalet, havregrynet och sockret. Blanda ihop yoghurt, olja, mjölk samt ägget och tillsätt i skålen med torra ingredienser. Blanda ännu i chokladen och rör om försiktigt.
Placera muffinsformer på en ugnsplåt. Smeten räcker till ungefär 15-20 muffinsar. Fyll formarna upp till halva.
Grädda i ugnen (200 grader) i ungefär 15-20 minuter.
"I take care of my flowers and my cats. And enjoy food. And that´s living."
- Ursula Andress
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar