måndag 22 juli 2013

Abborrullar med stekta grönsaker


En enkel maträtt men ack så god. För 2 personer.

Ingredienser:
4 abborrfiléer (typ 100g/filé)
salt och peppar

Fyllning:
200 g soltorkad tomat färskost
1/2 kruka färsk timjam
1-2 vitlöksklyftor
chili

Stekta grönsaker:
1 liten squash
2-3 morötter
1-2 vitlöksklyftor
några rädisor
salt och peppar

Hacka timjamen, vitlöksklyftorna och chilin och blanda ihop med färskosten. Salta och peppra abborrfiléerna och lägg på fyllningen. Rulla ihop filéerna och kör en cocktailpinne igenom för att hålla rullarna fast. Stek i ugnen på 175 grader i ungefär 20 minuter.
  Medan fisken steks i ugnen, förbered grönsakerna. Strimla squashen och morötterna, skär rädisorna i skivor och hacka vitlöken. Lägg smör i en stekpanna och stek grönsakerna i några minuter. Krydda med salt och peppar. Voilá! På mindre än en halv timme har du förberett en perfekt lunch för ungefär 16 euro.

“Ask not what you can do for your country. Ask what’s for lunch.”
- Orson Welles


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar