måndag 5 augusti 2013

Fyllda broilerfiléer med rostad potatis och gurksås


En fräsch sommarrätt som mättar även den hungrigaste bjässen. För 3-6 personer.

Ingredienser:
6 st broilerfiléer
salt och peppar
1 dl vetemjöl

Fyllning:
1/2 kruka basilika
150 g mozzarellaost
soltorkad tomat

Gurksås:
200 g turkisk yoghurt
100 g saltgurka
1/2 dl hackad basilika
1/2 dl hackad gräslök
2 tsk honung
salt och peppar

Rostad potatis:
5 stora potatis
1/2 dl olivolja
1 msk Provence mix-örtblandning
salt

Platta till filéebiffarna med en klubba. Salta och peppra. Lägg på basilika, mozzarellaostskivor och soltorkad tomat. Vik ihop filéerna och fäst med cocktailpinnat så att fyllningen hålls inuti. Blanda ihop lite salt och en dl vetemjöl och doppa filéerna i blandningen.
  Tvätta potatisen ordentligt och skär i en cm tjocka skivor. Blanda ihop med oljan och kryddorna och lägg på en ugnsplåt. Rosta potatisen i en 200 grader varm ugn i ungefär en halv timme.
  Gör gurksåsen medan potatisen rostar i ugnen. Skär gurkan i små bitar. Blanda ihop gurkbitarna, hackade örterna och yoghurten. Smaksätt med honung, salt och peppar.
  Avsluta med att steka biffarna på alla sidor så att de får en fin färg i ungefär 15 minuter. Ta bort pinnarna.

"So long as you have food in your mouth, you have solved all questions for the time being."
-Franz Kafka


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar