tisdag 12 november 2013

Trattkantarellpaj


Det finns så rikligt med svamp i skogen, så man måste ju så klart utnyttja det. Gott med en paj till lunch och helt vegetarisk är den också.

Ingredienser: 
1 liter trattkantareller
4-5 schalottenlökar
½-1 skalat äpple i skivor
olivolja
salt och peppar
3 msk hackad persilja
3 ägg
3 dl grädde
riven ost
2-3 msk pinjenötter

Recept till pajdegen hittar ni här.

Stek svampen i en stekpanna tills vattnet avdunstat. Lägg undan svampen och fräs den hackade löken i olivolja i ett par minuter. Tillsätt äppelskivorna och fräs i ett par minuter. Blanda i svampen och salta och peppra samt lägg i persiljan.


Lägg svampröran samt riven ost på pajdegen. Vispa ihop ägg, grädde och ungefär en tesked salt och häll över svampröran. Strö ännu över pinjenötterna. Grädda i ugnen (200 grader) i ungefär 40 minuter tills äggsmeten stelnat och fått fin färg.



Servera gärna med lite rucolasallad. Hur enkelt som helst och en perfekt höstlunch.

"I love food and feel that it is something that should be enjoyed. I eat whatever I want. I just don´t overeat."
- Tyra Banks

2 kommentarer:

  1. Aj passa det bra med äppel till svamp? Måst kanske testa!
    Tackf ör kortet också, vi får väl ta en studieresa till london med klubben till näst? :)

    SvaraRadera
  2. Joo, de blev riktigt bra. Bra med lite sötma, men man ska nog int lägga för mycket då blir de äppelpaj :)

    SvaraRadera