fredag 18 april 2014

Chokladägg med cheesecakefyllning


Här är en perfekt efterrätt till påskbordet. Det är gott och ser dessutom fint ut. För fyra personer.

Ingredienser:
150 g Philadelphia-ost
30 g florsocker
1/2 tsk citronsaft
1/2 tsk vaniljextrakt
125 ml grädde
1 passionsfrukt
1 msk aprikosmarmelad
1 msk smör
4-6 digestivekex
4 ihåliga chokladägg

Börja med att försiktigt skära bort locket från chokladäggen. Lägg sedan äggen i kylen. Blanda ihop Philadelphia-osten, florsockret, citronsaften och vaniljextraktet. Vispa grädden tills det bildas styva toppar. Var försiktig så att du inte övervispar. Blanda sedan försiktigt ihop grädden och ostsmeten. Detta bildar "vitan" i ägget.
  Ta fram chokladäggen och lägg smulade digestivekex i botten på äggen. Fyll sedan äggen med "vitan". Lägg igen äggen i kylen i minst 30 minuter, så att fyllningen stelnar. Under tiden kan du tillreda "gulan".
  Sila passionsfrukten och lägg saften i en liten kastrull tillsammans med smöret och aprikosmarmeladen. Värm upp försiktigt så att smöret smälter och blandningen blir slät. (Om aprikosmarmeladen har klumpar kan du sila den färdiga blandningen för att få den slät). Lägg blandningen i kylen, så att den stelnar en aning.
  Ta ut de fyllda chokladäggen från kylen och använd en liten sked för att gröpa ett litet hål (ungefär en cm djup) i "vitan". Fyll hålet med aprikosblandning. Täck äggen med plastfolie så att de inte torkar och placera dem i kylen. Du kan göra äggen 2-3 dagar i förväg. Ta ut äggen tio minuter före servering.

Källa: raspberricupcakes.com

"I get way too much happiness from good food."
- Elizabeth Olsen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar