onsdag 2 juli 2014

Marockanska lammpastejer


Det här receptet borde jag ha lagt upp för flera månader sedan, eftersom det passar bäst efter påsken, då när man kanske har lite överlopps lammstek över. Men kom ihåg det här receptet nästa gång ni gör lammstek.

Ingredienser:
100 g couscous
2 lökar
4 vitlöksklyftor
60 g sultanarussin
olivolja
1 tsk gurkmeja
1/2 tsk spiskumminfrön
250 g stekt lamm
70 g fetaost
salt och peppar
filodeg
sesamfrön
florsocker
kanel
4 msk naturell yoghurt
1 msk chiliolja

Lägg couscousen i en liten kastrull och häll på kokande vatten så att det täcker couscousen. Lägg på ett lock och låt stå i 10 minuter.
  Skala löken och vitlöken och hacka fint tillsammans med sultanarussinen. Stek löken, vitlöken, sultanarussinen, gurkmejan och spiskumminfröna i lite olja i ungefär 15 minuter. Rör om ibland. Skär lammet i små bitar och lägg i pannan och stek i ytterligare fem minuter. Ta sedan bort stekpannan från spisen. Blanda couscousen och fetaosten i lammröran. Salta och peppra.
  Lägg ut de tunna filodegsplattorna på en ren arbetsyta och pensla med olivolja. Ta en passlig mängd lammröra och lägg ut på kortsidan av filodegsplattorna (se bilden nedan). Rulla ihop ungefär halvvägs, vik in kanterna och fortsätt rulla.


Lägg pastejerna på en ugnsplåt och pensla övre sidan med olivolja. Strö över sesamfrön.


Sila kanelen och florsockret på pastejerna. Lägg plåten i ugnen (180 grader) och låt gräddas i ungefär 25 minuter tills pastejerna är gyllene och krispiga.
  Blanda ihop yoghurten och chilioljan och servera med de varma pastejerna.

Källa: jamie.oliver.com

"Food is our common ground, a universal experience."
- James Beard

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar