fredag 8 augusti 2014

Glutenfri pizza


Här ett fantastiskt recept för mina glutenfria vänner. Den här pizzabotten är kanske inte lika knaprig som en traditionell pizzabotten, men god är den.

Ingredienser:
100 g riven ost
1/2 dl mandelmjöl
1/4 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
4 ägg
3/4 dl vispgrädde
lite salt

Vispa ihop alla ingredienser förutom osten. Tillsätt osten sist. Låt smeten stå i fem minuter. Lägg smeten på en ugnsplåt och grädda i ugnen (175 grader) i ungefär 15 minuter.


Efter det är det fritt fram att lägga vad man vill på pizzan. Jag började givetvis med ett lager tomatpuré och ost. Sedan blev det salamiskivor, paprika och getost. Efter att du valt vad du vill ha på pizzan lägger du den i ugnen i ytterligare 5-10 minuter eller tills osten smält. Före servering lade jag ännu lite rucola på pizzan.

Ett stort tack till Madde för receptet!

"You better cut the pizza in four pieces because I´m not hungry enough too eat six."
- Yogi Berra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar