tisdag 30 september 2014

Frisk rödbetssoppa


Det här är ett härligt fräscht recept som passar till så väl lunch som förrätt. För 2 personer.

Ingredienser:
300 g rödbetor
1/2 citron
1 msk olivolja
3 dl grönsaksbuljong
1 msk creme fraiche
1 msk hackad salvia
riven parmesanost
grovhackade valnötter
salt och peppar

Koka rödbetorna i rikligt saltat vatten tills de blivit mjuka. Häll ut kokvattnet och skölj av rödbetorna med kallt vatten. Skala rödbetorna och skär i bitar. Låt rödbetsbitarna sjuda under lock  i grönsaksbuljongen i ungefär en halv timme. Mosa rödbetorna med en potatisstöt och tillsätt oljan, saften ur en halv citron samt halva salvian. Mixa med en stavmixer tillsammans med creme fraichen. Salta och peppra enligt behov. Servera soppan med riven parmesanost, grovhackade valnötter och salvia. En bit färskt vitt bröd passar också utmärkt till soppan.

Källa: Tidningen Mat & Vänner

"I think about food literally all day every day. It's a thing."
- Taylor Swift

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar