Det här är en rätt som passar i höstmörkret antingen som förrätt eller som matigare kvällsbit. För 4-8 personer.
Ingredienser:
400-500 g gösfilé
dill
rosmarin
salt
knäckebröd
Picklad rödlök:
1/2 rödlök
1/4 dl rödvinsvinäger
1/4 dl socker
1/2 dl vatten
salt
Gräslöksfärskost:
150 g färskost
2 msk gräslök
Brynta kantareller:
200 g kantareller
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olja
en rejäl klick smör
salt
Börja med picklade rödlöken. Koka upp vinägern, vattnet och sockret med en liten nypa salt. Skiva rödlöken och lägg den i den kokande lagen och ta bort kastrullen från spisen. Låt löken svalna. I det här skedet kan du även blanda ihop färskosten och gräslöken.
Ta sedan itu med kantarellerna. Stek kantarellerna i olja tills de har fått fin brynt färg. Lägg då i smöret och den finhackade löken samt vitlöken. Stek i ytterligare 2-3 minuter.
Salta gösen ordentligt och lägg även lite hackad rosmarin och dill på fisken. Stek i smör tills fisken är genomstekt och fått färg på båda sidorna. Riv sedan filén i mindre bitar.
Servera maten som plockmat eller så kan du göra färdigt knäckemackorna. Bred på ett rejält lager med färskost på knäckebrödet. Lägg på brynta kantareller samt fisk och toppa med picklad rödlök. Gudomligt gott, vågar jag påstå!
Källa: Tidningen Mat & Vänner
"What I´ve learned is I want to enjoy my life and food is a big part of it."
- Gwyneth Patrow
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar