tisdag 8 oktober 2013

Pizza prosciutto


Om man råkar ha kvar något i kylskåpet efter veckoslutets kockande, så kan man alltid laga en liten pizza. För 2 personer.

Ingredienser:
parmaskinka
rucola
gul paprika
plommontomater
tomatpyré
riven ost

Pizzadeg:
30 g färsk jäst eller 1 påse torrjäst
2 tsk socker
1 tsk salt
0,25 dl olja
1,5 dl ljummet vatten
3-4 dl vetemjöl

Blanda jäst, socker, salt, olja och vatten. Lägg i mjölen lite i taget tills degen är fast och elastisk. Låt jäsa under en bakduk i ungefär 25 minuter.


  Kavla ut degen och lägg ett tunt lager med tomatpyré på degen. Lägg på den rivna osten, Efter det här kan man lägga vad man vill på pizzan. Jag använde mig av parmaskinka, gul paprika, plommontomater och rucola. Lägg pizzan på en ugnsplåt.
  Grädda pizzan i ugnen på 200 grader i 15-20 minuter. Bästa resultatet får man om man använder en pizzasten. Lägg då stenen i ugnen en timme innan du börjar baka så att stenen blir riktigt varm. Placera pizzan direkt på stenen.

"In Italy, they add work and life on to food and wine."
- Robin Leach

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar