söndag 13 oktober 2013

Trattkantarellsås med rödbetor


Kanske inte den allra vanligaste kombinationen, men passar riktigt bra ihop. Inget hindrar dock att man använder potatis i stället för rödbetor. För 2 personer.

Ingredienser:
3 rödbetor
1 liter trattkantareller
3-4 schalottenlökar
salt och peppar
2 dl grädde
smör
olivolja

Skala rödbetorna och skär i bitar. Lägg bitarna på en ugnsplåt med lite olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen (200 grader) i ungefär 40 minuter.
  Stek trattkantarellerna i en stekpanna tills vattnet avdunstat. Tillsätt en klick smör samt löken. Fräs i några minuter. Lägg till grädden och låt koka ihop. Salta och peppra enligt behov. Servera med rödbetorna.

"You can heal your body with food"
- Stacy Keibler

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar