torsdag 3 oktober 2013
Röding med creme fraiche-potatis
En enkel maträtt som man kan t.ex. äta till lunch om man vill lyxa till vardagen lite. För 4 personer.
Ingredienser:
2-4 rödingfiléer (beroende på storlek)
4 stora potatis
2 dl creme fraiche
2 dl vitt vin
1 lök
dill
laxrom
salt och vitpeppar
smör
Skala potatisen och skär i passligt stora bitar. Koka potatisen i saltat vatten tills potatisen är nästan färdig. Häll ut vattnet.
Lägg i creme fraichen, vinet och hackade löken och låt sjuda på låg värme i några minuter. Tillsätt dillen i slutskedet. Smaksätt med lite salt och vitpeppar.
Krydda rödingfiléerna med salt och vitpeppar och stek filéerna i en stekpanna med en klick smör. Några minuter på bägge sidor. Servera med potatisen och lite laxrom samt dill.
"It's okay to eat fish because they don't have any feelings."
- Kurt Cobain
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar