torsdag 3 oktober 2013

Röding med creme fraiche-potatis


En enkel maträtt som man kan t.ex. äta till lunch om man vill lyxa till vardagen lite. För 4 personer.

Ingredienser:
2-4 rödingfiléer (beroende på storlek)
4 stora potatis
2 dl creme fraiche
2 dl vitt vin
1 lök
dill
laxrom
salt och vitpeppar
smör

Skala potatisen och skär i passligt stora bitar. Koka potatisen i saltat vatten tills potatisen är nästan färdig. Häll ut vattnet.


Lägg i creme fraichen, vinet och hackade löken och låt sjuda på låg värme i några minuter. Tillsätt dillen i slutskedet. Smaksätt med lite salt och vitpeppar.


Krydda rödingfiléerna med salt och vitpeppar och stek filéerna i en stekpanna med en klick smör. Några minuter på bägge sidor. Servera med potatisen och lite laxrom samt dill.

"It's okay to eat fish because they don't have any feelings."
- Kurt Cobain

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar