måndag 30 september 2013

Sparrissoppa


Perfekt lunchsoppa om man råkar ha några extra sparrisar i kylskåpet. För 1 person.

Ingredienser:
200 g grön sparris
3 schalottenlökar
2 dl grädde
2½ dl grönsaksbuljong/kycklingbuljong
½ dl vitt vin
salt och peppar

Skala sparrisen och skär den i ungefär en centimeter långa bitar. Lämna topparna oskurna. Låt bitarna koka i lättsaltat vatten i 2-3 minuter. Häll sedan bort vattnet.
  Hacka löken och fräs den i en kastrull med lite olivolja. Tillsätt buljongen, vinet samt grädden och låt koka upp. Lägg till sparrisen (förutom topparna) och låt koka i 10 minuter. Använd en stavmixer för att få en sammetslen konsistens. Salta och peppra enligt behov. Servera soppan med sparristopparna som garnityr. Mums!

"When I eat with my friends, it is a moment of real pleasure, when I really enjoy my life."
- Monica Bellucci

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar