söndag 29 september 2013

Sparris med pilgrimsmusslor


En förrätt som heter duga. För 4 personer.

Ingredienser:
8 sparrisar
8 pilgrimsmusslor
8 skivor bacon
1 citronskiva
1 sockerbit
tandpetare
olivolja

Paprika- och pinjenötsvinägrett:
½ gul paprika
½ röd paprika
olivolja
smör
1 schalottenlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
20 g pinjenötter
saften av 1/4 citron
1 msk finhackad gräslök
salt och peppar

Börja med att lägga ugnen på 225 grader. Dela paprikorna och ta bort roten och kärnhuset. Placera halvorna på en bakplåt med olivolja och värm i 10-12 minuter högst uppe i ugnen. Låt paprikorna svalna och ta bort ytterskalet. Skär paprikan i små tärningar.
  Skala sparrisarna  och koka dem i lättsaltat vatten med en citronskiva och en sockerbit i ungefär 8 minuter. När de är färdiga skär bort rotbiten.
  Linda baconen runt pilgrimsmusslorna och lägg i tandpetare för att hålla fast baconen vid stekningen.


  Återgå igen till vinägretten. Smält en klick smör i en kastrull och lägg i lite olivolja. Stek löken, vitlöken och pinjenötterna i någon minut. Avsluta med att lägga i paprikatärningarna, citronsaften samt gräslöken.


  Stek pilgrimsmusslorna i ungefär en minut på varje sida. Servera med sparrisen och vinägretten.

"I don't like food that's too carefully arranged; it makes me think that the chef is spending too much time arranging and not enough time cooking. If I wanted a picture I'd buy a painting.
- Andy Rooney

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar