söndag 29 september 2013

Oxfilé med currysås


Jag tror nästan det här skulle vara min sista måltid om jag skulle få välja. För 3-4 personer.

Ingredienser:
ungefär 500 g inrefilé av oxe i tärningar
smör
salt och peppar
ris

Currysås:
½ lök, finhackad
1 vitlöksklyfta
1/4 grönt äpple, skalat och i tärningar
1 tsk curry
smör
1 dl kycklingbuljong
1 msk mango chutney
2 dl grädde
salt och peppar

Börja med såsen. Fräs löken, vitlöken, äppelbitarna och curryn i en klick smör under någon minut. Lägg i buljongen, mango chutneyn och grädden. Koka ihop i ca 5 minuter, salta och peppra. Häll såsen öven i en mixer och mixa tills såsen är slät.
  Salta och peppra oxfilén och stek i smör i några minuter på hög värme. Servera med ris och currysåsen. Du kan också lägga till lite nötter, mandarinklyftor och mango chutney på tallriken för att pigga upp looken.

"Food for the body is not enough. There must be food for the soul."
- Dorothy Day

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar