onsdag 25 september 2013

Räksallad


En enkel liten fräsch sallad piggar alltid upp dagen. För 4 personer.

Ingredienser:
200 g räkor
50 g bacon i små kuber
2 msk pinjenötter
2 skivor vitt bröd
2 msk olivolja
100 g salladsmix (t.ex. rucola, mangold, spenat)
2 msk sultanarussin
1/2 mogen avokado, i tärningar
1 champinjon, i små bitar
6-8 miniplommontomater, halverade
50 g parmesanost, hyvlad

Dressing:
1 ägg
1 äggula
1 msk fransk senap
2 vitlöksklyftor
10 blad basilika
1 dl rapsolja
1 dl olivolja
1 msk pressad citronsaft
salt och peppar

Börja med dressingen. Häll äggen i en mixer och tillsätt senapen, vitlöken och basilikan och rör om till en slät massa. Tillsätt långsamt de två oljorna och avsluta med citronsaften samt salt och peppar.
  Blanda ihop salladen, russinen, avokadon, champinjonen, tomaterna och parmesanosten. Rosta pinjenötterna någon minut i en torr panna och lägg dem i salladen. Stek baconen i några minuter och lägg den i salladen. Skär brödet i tärningar och stek dem gyllenbruna i olivolja. Lägg brödbitarna i salladen.
  När du blandat ihop salladsingredienserna ordentligt lägger du till salladsdressingen. Servera omedelbart.

"I won't eat anything green."
- Kurt Cobain

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar