torsdag 6 november 2014

Durumbröd


Trots att butikerna i dagens läge har bra utbud på färskt bröd, så kan det ändå ibland vara roligt att pröva baka själv. Det här är ett mycket enkelt och helt vanligt bröd som passar till det mesta.

Ingredienser:
0,5 l vatten
15 g jäst
500-600 g vetemjöl
150 g durummjöl
40 g havssalt

 Blanda alla ingredienser förutom saltet och arbeta degen i en hushållsmaskin i ungefär 15 minuter. Tillsätt saltet och fortsätt arbeta degen i ytterligare fem minuter. Lägg degen i en oljad dunke och låt vila i två timmar.
  Forma degen till två runda bollar och låt jäsa på en ugnsplåt under en duk i drygt en timme.
  Sätt ugnen på 250 grader och lägg en tom plåt längst ner i ugnen.
  Lägg bröden i ugnen och häll en kopp med kallt vatten på den förvärmda plåten längst ner. Sänk ungstemperaturen till 200 grader. Grädda bröden i ungefär 35 minuter eller tills brödens innertemperatur är ca 98 grader.

Källa: Bröd från Brunkebergs bageri (Heléne Johansson)

"Patience is the secret to good food."
- Gail Simmons

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar