måndag 17 november 2014

Toscabars


Det här är en läcker godbit som inte är så svår att tillverka. Men det lönar sig kanske att göra en dubbelsats eftersom det här är försvinnande gott.

Ingredienser:
5 dl blandade nötter (pekan-, hassel- och valnötter samt mandlar)
100g smör
1 1/2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
50 g mörk choklad

Lägg smöret, sockret och sirapen i en kastrull. Värm upp under omrörning och låt sedan småkoka en stund. Tillsätt de grovhackade nötterna och mandlarna och rör om. Ta fram en brödform och klä den med bakplåtspapper. Bred ut smeten jämnt i formen. Grädda toscan i ugnen (200 grader) i ungefär 15 minuter. Låt kakan svalna och ta sedan den ur formen. Skär upp i avlånga bitar när den hunnit stelna en aning. Smält chokladen och ringla över de kalla toscakakorna.

Källa: Matmagasinet

"Health food makes me sick."
- Calvin Trillin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar