måndag 10 november 2014
Rice krispies-pavlova
En mycket god efterrätt, som kräver lite tid men är definitivt värt mödan. Tack till Madde som hittade receptet. För fyra personer.
Ingredienser:
Maräng:
2 äggvitor
1 dl socker
2 dl Rice krispies
Smörkräm:
2 äggulor
0,5 dl socker
0,5 msk vetemjöl
1 dl grädde
45 g smör
1 tsk vaniljsocker
Till garnering:
3 dl grädde
olika bär, t.ex. jordgubbar, hallon och blåbär
Börja med marängen. Vispa ihop äggvitorna och sockret till ett hårt skum. Du vet att du vispat tillräckligt då du kan vända skålen upp och ner utan att innehållet faller ut. Tillsätt Rice krispies och vänd försiktigt in i smeten. Klicka ut smeten till fyra runda kakor på ett bakplåtspapper och grädda i ugnen (125 grader) i ungefär en timme.
Medan marängen gräddas i ugnen kan du börja tillverka smörkrämen. Blanda ingredienserna i en kastrull och låt sjuda på svag värme tills den tjocknar. Låt svalna i kylen. Gör gärna dubbelsats av krämen eftersom åtminstone jag tyckte att det blev aningen för lite kräm.
När marängen svalnat och krämen stelnat kan du vispa grädden och skära jordgubbarna i mindre bitar. Sen kan du börja bygga upp bakelsen. Lägg marängen som botten och bred på passligt med smörkräm. Lägg ännu en klick med vispad grädde på samt garnerna med bär.
Källa: matplatsen.net
"Food is for eating, and good food is to be enjoyed... I think food is, actually, very beautiful in itself."
- Delia Smith
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Oj låter gott!! Och maräng med Rice krispies funkat alltid :)!! Det är nästan som min kaka, bara att jag ännu blandar choko i krämen!!
SvaraRaderaJag kommer ihåg att jag ätit något liknande hos er. Jättegott med maräng efterrätter!
SvaraRadera